Neem Contact met ons op

Gebruik het formulier hier rechts om contact met ons op te nemen.

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

wdk_webimages-24.png

Rondje Watersport

Rondje Watersport

Is een kennismakingsprogramma voor leerlingen van de groepen 7 & 8 van het basisonderwijs.  Tijdens een dag vullend watersportprogramma maken leerlingen op educatieve en praktische wijze kennis met zeilen, surfen en suppen (stand up paddeling).

Rondje Watersport Zierikzee 

 

‘Rondje Watersport’ is een kennismakingsprogramma voor basisschoolleerlingen uit groep 7/8 leerlingen. De leerlingen van deelnemende scholen krijgen op een watersportlocatie binnen hun (deel)gemeente één dag de gelegenheid om kennis te maken met een aantal verschillende watersporten zoals kanoën, windsurfen, suppen en zeilen. Het sportieve programma kan worden aangevuld met een educatief lesprogramma over de flora en fauna van de omgeving rondom het watersportgebied.

Scholen worden uitgenodigd om met hun leerlingen uit groep 7/8 tijdens een (school)dag een watersportlocatie binnen de gemeente te bezoeken. Afhankelijk van de vestigingsplek van de school kan dit dus zijn aan de Rottemeren, de Kralingseplas, de Gevelingen of een andere geschikte watersportlocatie zo dicht mogelijk bij de school. De scholen regelen voor de leerlingen en in overleg met ouders het vervoer naar de watersportlocatie. Bij voorkeur met de fiets maar als alternatief kan natuurlijk de bus of auto worden ingezet. Op locatie worden de leerlingen ontvangen door de watersportinstructeurs die het programma begeleiden en zorgen voor de benodigde watersportmaterialen. De basisactiviteiten zijn: zeilen, kanoën,  windsurfen en suppen. Het definitieve aanbod kan per locatie verschillen en de leerlingen kunnen een voorkeur opgeven voor twee onderdelen die zij tijdens zo’n watersportdag kunnen ervaren.

De afgelopen jaren hebben ruim 3000 leerlingen van 60 Zeeuwse basisscholen een sportieve, educatieve en natte kennismaking ervaren. Het enthousiasme is groot en diverse scholen organiseren inmiddels zelfstandig een soortgelijke dag direct bij en/of in samenwerking met de watersportlocaties waaraan zij via Rondje Watersport een bezoek hebben gebracht.

Naar aanleiding van dit succes en het enthousiasme waarmee dit project bij basisscholen wordt ontvangen in Zeeland, presenteren wij dit programma nu in Zuid-Holland. Wij vinden het belangrijk dat jongeren tenminste één keer de gelegenheid krijgen om kennis te maken met watersporten en de mogelijkheden ontdekken die hiervoor zijn in hun directe leefomgeving. 

Rondje Watersport Kamperland

Agenda & Locaties

Watersport kan op verschillende prachtige locaties in de provincie. Bij Rondje Watersport kijken we altijd wat de dichtsbijzijnde locatie is voor de school zodat de reistijd minimaal is en leerlingen de weg leren kennen naar de beste watersportlocaties in de buurt!

Rondjewatersport wordt georganiseerd op verschillende dagen en locaties. 

30 mei op de Grevelingen bij Zeil & Surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp

31 mei op het Veersemeer bij Zeilschool de Viking in Wolphaartsdijk

1 juni op de Grevelingen bij Zeil & Surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp

 1 juni op de Braakman bij Vakantie Eiland-Braakman in Hoek

4 juni op de Braakman bij Vakantie Eiland-Braakman in Hoek

7 juni op de Grevelingen bij Aquavitesse in Bruinisse

15 juni op het Veersemeer bij Zeilschool de Viking in Wolphaartsdijk

21 juni op het Veersemeer bij Zeilschool de Viking in Wolphaartsdijk

... wordt vervolgd